В Европа и Близкия изток преди 35-45 хиляди години са съществували

...
В Европа и Близкия изток преди 35-45 хиляди години са съществували
Коментари Харесай

Учени: Кучетата са в основата на оцеляването на съвременния човек

В Европа и Близкия изток преди 35-45 хиляди години са съществували два биологични типа. Единият от тях са били неандерталците, а другият тип, който палеонтолозите дефинират като „ актуален човек ”, е бил анатомично еднакъв с нас. Защо нашите директни предшественици са просперирали, до момента в който неандерталците, които са се появили в тези региони по-рано и са имали доста по-големи глави, са измрели?

В проучване, оповестено в списание „ Сайънс ”, се оповестява, че са изучени 164 археологически паметника в Южна Франция, които се отнасят към интервала, когато в този регион са живели по едно и също време и неандерталците, и актуалните хора.

На базата на тези проучвания и разбора на разкопки, при които са открити вкаменели кучешки кости, антропологът Пат Шипман предложи нова поразителна доктрина: актуалните хора са съумели да оцелеят с помощта на своята тясна връзка с кучетата.

 „ Опитомяването на кучета видимо е повишило успеваемостта и успешността на лова. Ако неандерталците не са отглеждали кучета, а анатомично сходните на нас хора са правили това, тогава този взаимен лов изцяло е допустимо да е довел до всички разлики в конкуренцията сред типовете на актуалните хора и неандерталците ”, разяснява Шипман.

 „ Близостта сред хората и кучетата се демонстрира в продължение на хиляди години и то основно в потреблението на четириногите за лов ”, допълват учените.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР